Pitkäperjantaina tein olevinaan päiväkahville nämä ihanat briossit. Sain ne juuri paistettua kun lapset tulivat ulkoa sisään, joten pelti tyhjeni aika nopeasti, juuri ja juuri kerkesin nappamaan kuvan :) Nämä olivatkin ehdottomasti parhaimmillaan juuri paistettuina, muutama jäo nälkäiseltä laumalta yli eivätkä ne enää seuraavana päivänä maistuneet niin hyviltä. Ylijääneet kannattaa siis pakastaa. Ohje on Glorian Ruoka ja viini lehdestä.


3 dl maitoa
30 g tuorehiivaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
n. 10 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

500 g valmista esikaulittua voitaikinaa
muna voiteluun

Täyte:
1,5 prk maitorahkaa
1,5 tl vaniljasokeria
1 purkki passionhilloa (Jam it)
1 limen hienoksi raastettu kuori
1 rkl limemehua

Liota hiiva kädenlämpöisen maitoon, lisää sokeri ja muna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää lopuksi pehmeä voi. Kohota liinan alla noin tunti, sulata samalla voitaikina ja tee täyte sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kaulitse pullataikinasta 2 noin 30*40 cm levyä. Kaulitse myös voitaikina samoin. Voitele pullataikinalevyt kananmunalla ja "liimaa" voitaikinalevyt niiden päälle. Jaa täyte taikinalevyjen päälle ja kääri tiiviiksi rulliksi. Leikkaa molemmat rullat 10-12 palaan ja nostele muffinsi/briossivuokiin leikkuupinta ylöspäin. Kohota peitettyinä 30 min. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteessa noin 15-20 min.