Blogi on nyt ollut ihan retuperällä. Kerkeän vielä jotenkuten leipomaan ja tekemään ruokaa, mutta tänne kirjoittaminen ei sitten enää onnistu. Varastossa onkin nyt paljon erilaisia juttuja (mm. syksyisiä omenaherkkuja, luumupiirasta, pähkinälasagnea), kunhan kerkeisin ne kirjoittamaan ja laittamaan tänne.

Aloitan nyt kuitenkin tästä kitarakakusta, jonka tein äidilleni syntymäpäiväyllätykseksi. Kakun suunnitteluun meni aika paljon aikaa ja esim. täytteet muuttuivat vielä ihan loppumetreillä. Joitain juttuja tajusin vasta kakun valmistumisen jälkeen, että olisi kannattanut tehdä toisin, mutta olen kuitenkin itse tosi tyytyväinen lopputulokseen. Kakun ulkokuoren alla oli vielä kaksi erilaista täytettä, joten oli pakko maistaa ainakin kaksi palaa :)Leikkasin pohjalevyt tulostamani kitaramallin mukaan (skaalasin kuvaa hieman, että varresta ei tullut liian pitkä ja ohut) ja tein "jämäpaloista" vielä toisen kerroksen kakkuun. Päälystin ensin koko kakun suklaakuorrutteella ja sen jälkeen kaulitsin koppaosaa varten sokerimassalevyn. Tässä vaiheessa olisi kannattanut sokerimassaan tehdä reikä, jolloin kitaran reiästä olisi tullut hienomman näköinen. Ensi kerralla sitten;) Nyt tein "reiän" suklaakoristegeelillä.

Varteen tein valkosuklaakoristegeelillä viivat ja laitoin sokerihelmet. Kieliksi olin Ikeasta bongannut keltaista snöreniä ja viritintapeiksi laitoin liitulakut. Kielet olisi voinut leikata menemään viritintappeihin asti, mutta tämä ehkä on jo hieman hifistelyä… Kielten kiinnittimenä toimi da capo patukka, jonka kiinnitin suklaakuorrutteella.Kaikissa katu-uskottavissa kitaroissa on ehdottomasti oltava kitaratarra, sen tein punaisesta marsipaanista, pintaan kaulitsin hieman koristeglitteriä ja mustalla koristegeelillä kirjoitin teemaan sopivan sloganin. Pikkuisen jännitti kirjoittaa vapaalla kädellä, mutta yllättävän hyvin meni eikä tarttenut tehdä kuin yksi tarra (materiaalia olisi ollut useampaankin yritykseen;)).


Pohja
munaton suklaakakkupohja leivottuna 2 pellille

Minttusuklaatäyte

Muokattu Karamelli cakes blogista löydetystä ohjeesta

2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata (n. 40 %)
1 pussi Pätkis mini bites

Vaahdota kerma ja lisää sokeri. Sulata tumma suklaa ja pätkikset (säästä muutama pätkis erikseen) ja sekoita tuorejuuston kanssa.  Sekoita suklaaseos ja kermavaahto keskenään. Rouhi yli jääneet pätkikset ja sekoita täytteeseen.

Kirsikkatäyte

Muokattu tästä ohjeesta

250 g rahkaa
100 g tuorejuustoa
8 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
noin 1,5 dl kirsikkahilloa (itselläni 75 % marjaa sisältävää hilloa)

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Lisää sokeria riippuen hillon makeudesta.

Kuorrutus

Suosikkikuorrutukseni ohje löytyy täältä
 

Koristeluun lisäksi

vajaa 250 g vaaleanruskeaa sokerimassaa
da capo
keltaista snören lakunauhaa
liitulakuja
Dr. Oetkerin suklaanmakuisia koristegeelejä (maitosuklaa ja valkosuklaa)
sokerihelmiä

punaista marsipaania
koristeglitteriä
mustaa koristegeeliä