Niin paljon ihania juttuja on tullut taas kokkailtua, mutta aikaa niiden kirjoittamiseen ei meinaa löytyä. Nyt kuitenkin nappaan hetken, että saan näitä laitettua. Nuorimmaisen lapseni synttäreitä juhlittiin hetki sitten ja sinne tein tällä kertaa aika maltilliset tarjoilut. Synttärikakku tuotti hieman päänvaivaa, kun en meinannut keksiä mitään aihetta. Ensin mietin Lego-palikan muotoista kakkua, mutta hylkäsin sen sitten, kun vieraita tuli niin vähän ja ajattelin siitä tulevan liian ison. Äiti sitten sanoi ostaneensa autokynttilän juhliin, ja luulin sen olevan kakkukynttilä, joten suunnittelin autoteeman, mutta kynttilä olikin sitten pöytäkynttilä. No onneksi kaupasta löytyi joku Pirkan rallisekoitus, jossa oli ihan kivan näköisiä pieniä ralliautoja, jotka pääsivät mittelemään sorateiden kuninkuudesta.



Pohjana taas sama tuttu suklaapohja, tällä kertaa ilman suklaarouhetta tosin.

Täytteen muokkasin paholaisen kakusta, tällä kertaa käytin mansikkaa vadelman sijasta. Ihan hyvää tästä tuli, mutta itse kyllä tykkään vadelmaversiosta enemmän.

Kuorrutteen tein sitten lopulta hieman inspiroiden, ensin oli tarkoitus laittaa marsipaania, mutta koska juhlimme kovassa helteessä, niin ajattelin kerma-mascarponevaahdon olevan vähemmän raskasta. Seoksen värjäsin vihreällä, jotta se edustaisi nurmikkoa ja ralliradan tein murustelluista Digestive-kekseistä.



Täyte:
400 g rahkaa
250 g mascarponea
4 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl mansikkakastiketta
150 g tuoreita mansikoita

Mansikkakastike:
600 g mansikoita
1,5 dl hyytelösokeria

Tee ensin kastike. Laita mansikat ja keitä noin 5 min, kunnes mansikat ovat soseutuneet. Painele mansikat siivilän läpi siemenettömäksi soseeksi ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä kunnes sokeri on liennut. Jäähdytä haaleaksi ja laita sitten jääkaappiin hyytymään. Täytettä varten sekoita rahka, mascarpone, sokerit ja mansikkakastiketta. Sekoita lopuksi paloitellut mansikat varovasti joukkoon. Loput mansikkakastikkeesta voit tarjota kakun kanssa.