Joulunajan leipomiset karkasivat vähän käsistä ja vietin joulua edeltävästä lauantaista 10 tuntia keittiössä. Näiden keksien tekemiseen lapset pystyivät hyvin osallistumaan ja tytöt saivatkin hienoja palloja pyöriteltyä. Osan leipomuksista laitoimme ruokalahjoiksi, näitäkin pikkuleipiä meni herkkukoriin. Osa herkuteltiin itse, hyvin maistuivat meidän porukalle. Ohje GoodFoodista.


250g voita
100g hasselpähkinöitä
1 tl vaniljasokeria
250g tomusokeria
1,5 tl jauhettua neilikkaa
350g jauhoja

Laita voi, hasselpähkinät, vaniljasokeri ja 85 g tomusokeria monitoimikoneeseen ja pyöritä tahnaksi. Lisää 1 tl neilikkaa ja jauhot ja anna koneen käydä niin että tulee kiinteä taikina. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja laita leivinpaperin päälle pellille. Paina haarukalla keksejä hieman litteiksi. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Keksit saavat ottaa hieman väriä, mutta älä anna niiden ruskistua etteivät ne tule liian kuiviksi.
Sekoita loput tomusokerista ja neilikasta ja siivilöi kuumien keksin päälle reilu kerros. Keksit voi syödä lämpimänä tai kylmänä, säilyvät myös hyvin pari viikkoa rasiassa.