Ensin oli tarkoituksena tehdä ristiäisiin pätkismuffineja, mutta kun minulla oli epäonnisten kokeilujen seurauksena melkein puoli kiloa epämääräistä valkosuklaamössöä, niin päätin käyttää sen muffinseihin ja palasin alkuperäiseen ideaani mustikan ja valkosuklaan yhdistelmällä. Reseptin muokkasin tästä ohjeesta. Koristeeksi käytin läksiäiskakusta ylijääneitä kukkasia ja vihreästä sokerimassasta muotilla otettuja tähtiä, jotka kiinnitin sulatetulla valkosuklaalla. Ehkä valkosuklaaleivokset oli joksikin aikaa tässä… Ja seuraavan kerran kun leivon minimuffinseja, niin täytyy muistaa tehdä vain puolikas taikina, koska näitä tulee muuten ihan valtava määrä!

 

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
3 rkl rypsiöljyä
100 g valkosuklaata (minulla valkosuklaan ja siirapin sekoitusta)
0,5 dl kuivattuja mustikoita
0,5 dl mustikkahilloa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen maidon, öljyn, raastetut valkosuklaan ja kuivattujen mustikoiden kanssa. Sekoita lopuksi sekaan mustikkahillo, mutta sekoita vain hieman, niin että taikinaan jää ”raitoja”. Paista 200-asteissa uunissa noin 10 minuuttia.