Tyttäreni oli toivonut synttärikakukseen Hello Kittyä, joten ideoin tällaisen helpohkon (no tämä lienee suhteellista…) kakun. En ole kovin hyvä piirtämään joten halusin tehdä tuollaisen muotokakun. Olen aika ylpeä tästä kakusta mutta hieman pettynyt Hello Kityn silmiin ja viiksiin, ne ei oikein onnistuneet niin hyvin kuin olisin halunnut.



Pohjan tein taas munattomana, mutta tällä kertaa jo aikaisemmin hyväksi havaitulla suklaakakkuohjeella (kirjasta Allergisen keittokirja, Alice Sherwood). Pohjaan voisi lisätä myös suklaarouhetta, se toimii oikein hyvin. Tämä taikina on aika iso, riittää kahteen pellilliseen tai kahteen vuokaan, normaalikokoiseen kakkuvuokaan riittää puolikas taikina.

Kun pohjat oli jäähtyneet, leikkasin leivinpaperiin piirtämäni mallin avulla levyistä kissan pään muotoiset levyt.

340 g jauhoja
400 g sokeria (osan voi laittaa ruokosokeria)
1 3/4 tl ruokasoodaa
55 g kaakaojauhetta
4,5 dl maitoa tai vettä
1 dl öljyä
1,5 rkl valkoviinietikkaa
1,5 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa maito, öljy ja viinietikka. Lisää nesteet jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan tai pellille. Paista 180 asteessa vuoassa noin 40 minuuttia ja pellillä noin 15-20 minuuttia.

Täyte

Nyt en enää muista mistä tämän suklaatäytteen nappasin, kun surffailin niin monesta paikasta eri täytteitä. En ollut itse oikein tyytyväinen tähän täytteeseen, se oli liian paksua ja ”tiivistä” mun makuun. Mutta oli kyllä helppoa levittää ja pysyi tosi siististi kakun välissä, kun ei tursunnut yhtään.

200g tummaa suklaata
2dl kuohukermaa

Kiehauta kerma ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Anna kuuman kerman sulattaa suklaata hiukan ja hämmennä sitten,jotta saat kiiltävän ja tasaisen seoksen. Pane seos hetkeksi jääkaappiiin jähmettymään. Vatkaa kunnes seos on ilmavaa vaahtoa.

Täytteen sekaan laitoin jäisiä vadelmia, ne pysyivät tosi nätisti kasassa sulaessaankin. Kauhea vaiva oli vaan metsästää kotimaisia pakastevadelmia kaupoista!


 
Kakun kasaus ja koristelu

Valkosuklaakakusta viisastuneena päätin tehdä perinteisen sokerikreemin kuorrutteen alle. Yhdistettynä sokerimassaan kuorrutteesta tuli kyllä aivan liian makea mun makuun, joten ensi kerralla täytyy kyllä keksiä jotain muuta tuon kreemin tilalle. Kreemin ohjeen otin Kinuskikissalta.

Kuorrutukseen käytin Confetista valmiiksi ostamaani sokerimassaa, joka oli kyllä todella todella makeaa. Sen käsittely oli aika helppoa, mutta taisin jättää levyn hieman liian paksuksi. Pienen osan massasta värjäsin punaisella elintarvikevärillä ja muotoilin siitä kissalle rusetin, johon tein valkoisella koristegeelillä täpliä. Mustat ääriviivat tein Confetista ostetulla kimallegeelillä (olisin halunnut ihan tavallista mustaa, mutta se oli loppu, mutta ihan hauskasti toi kimalle kävi Hello Kitty teemaan). Tätä geeliä oli huomattavasti helpompi työstää kuin noita Dr.Oetkerin geelejä, mutta pikkaisen meinasi käsi täristä pitkiä viivoja tehdessä. Silmät tulivat mun mielestä liian lähelle toisiaan, mutta koska geeli ei kovettunut juuri ollenkaan, niin en sitten edes yrittänyt alkaa niitä poistamaan. Ja nyt kun katselen tuota kuvaa, niin ei edes harmita noi silmätkään enää.



Tämänkin kakun tein jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilytin jääkaapissa kuvun alla, eikä mennyt siitä miksikään. Itse jotenkin vieroksun ajatusta säilyttää kakkua ilman kupua jääkaapissa, jossa on myös muita ruokia, koska pelkään että hajut ja maut tarttuvat.