Suklaa-pähkinälevitteen käyttäminen leivonnassa on pyörinyt ideana mielessä jo pitkään. Olen visioinut muffineja ja kakkua, ja nyt päätin sitten kokeilla miten levite toimisi tiikerikakussa. Kakun vaaleaan osaan päätin vielä laittaa valkosuklaata. Kakku oli todella hyvää ja mehevää, mutta kumpikaan aineista ei oikeastaan maistunut kakussa juurikaan, joten määrät saisivat olla isompia. Kakun perusohjeen otin uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä, mutta muuttelin suhteita omaan 1,2 litran vetoiseen vuokaan sopiviksi. Määrät olisivat saaneet olla kyllä isompiakin, kakusta tuli nyt todella pieni, mutta toisaalta hyvä tarjottava jos vieraita ei ole kovin paljon. Pientä jatkojalostusta tämä resepti kuitenkin mielestäni vielä vaatii, mutta laitan ohjeen kuitenkin tänne ylös.

 

50 g valkosuklaata
50 g pähkinä-suklaalevitettä
2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 dl sokeria
125 g margariinia
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voiseokseen, sekoita varovasti tasaiseksi. Ota taikinasta noin puolet ja lisää toiseen puolikkaaseen pähkinä-suklaalevite ja toiseen puolikkaaseen rouhittu valkosuklaa. Laita taikinoita vuorotellen vuokaan haluamallasi tavalla. Tämän kakun kasaamisen hoitivat 3 ja 2 vuotiaat lapseni, joten tähän ei nyt tullut tiikerin raitoja vaan enemmänkin pantterin pilkkuja :)

Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kokeile välillä kakun kypsyyttä tikulla ja lopeta paistaminen heti, kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja sen jälkeen kumoa kakku. Anna vuuan olla kakun päällä (irrotettuna) niin kauan kunnes kakku on jäähtynyt kokonaan, tällöin kakku ei kuivu.