Tämän piirakan tein elokuussa yhtenä päivänä iltapalaksi, kun satuin torilla näkemään ihania kirsikoita tarjouksessa ja muistin tämän reseptin GoodFoodista. En ollutkaan koko kesänä syönyt yhtään tuoretta kirsikkaa. Kirsikat ovat varsinkin meidän tyttöjen herkkua, ja loput kirsikat hävisivätkin nopeasti parempiin suihin. Tämä kakku jäikin ainoaksi kirsikkaherkutteluksi koko kesänä. Kakku oli samaan aikaan todella tuhti, mutta kirsikoiden ja sitruunan ansiosta myös raikas.



Pohja
400 g valmista murotaikinaa
noin 700 g kirsikoita kivettöminä

mantelitäyte
100 g margariinia tai voita
100 g sokeria
100 g mantelijauhetta
1 muna

mascarponetäyte
500 g mascarponea
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
140 g tomusokeria

Kauli murotaikina ohueksi levyksi ja vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 15 min. Sillä aikaa sekoita mantelitäytteen aineet keskenään. Kaada mantelitäyte esipaistetulle pohjalle ja paista vielä noin 15 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat vuuasta. Vatkaa mascarpone, sitruuna ja tomusokeri ja levitä piiraan päälle. Laita päällimmäiseksi kirsikat ja ripottele vielä tomusokeria päälle.