Makeiksi paloiksi häitä varten tein pieniä marenkipikkuleipiä. Marenkeja tuli enemmän kuin keksipohjia, mutta ne maistuivat pikkuprinsessoille oikein hyvin pelkästäänkin. Ohje Maku lehdestä, tosin puolitin ohjeen, koska en halunnut tehdä näitä 80 kappaletta. Siksi määrätkin ovat hieman outoja. Isompikin satsi olisi varmaan mennyt helposti koska 40 kappaletta hävisi niin nopeasti, etten meinannut itse keretä maistamaan ollenkaan.

Nämä kannattaa tehdä jo edellisnä päivänä ja leipos keksipohjat samana päivänä kuin marengitkin, niin saa samasta munasta otettua sekä valkuaisen että keltuaisen hyötykäyttöön.


1 kpl valkuaista
0,75 dl sokeria
punaista elintarvikeväriä

Keksit
0,6 dl vehnäjauhoja
0,25 dl sokeria
0,25 tl leivinjauhetta
25 g voita
1 kpl keltuaista

Väliin
lemon curdia

Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää samalla sokeria lusikallinen kerrallaan. Vatkaa, kunnes vaahto on kiiltävää ja kovaa. Siirrä marenkivaahto pursotinpussiin. Pursota leivinpaperin päälle uunipellille euron kolikon kokoisia marenkinappeja. Laita pieni määrä elintarvikeväriä erilleen ja kasta coctailtikun kärkeä väriin ja pyörittele kuvioita marenkeihin. Paista 140-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta marengit kuivahtamaan vuorokaudeksi huoneenlämpöön.

Valmista murotaikinakeksit. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja nypi joukkoon voi. Sekoita joukkoon keltuainen. Muotoile taikina kahdeksi pötköksi ja kääri ne kelmuun. Nosta pakastimeen kovettumaan 10 minuutiksi. Pyörittele taikinatangot ohuemmiksi niin, että saat kummastakin pötköstä 20 kpl euron kokoisia lantteja. Paista ne 180 asteessa 8–10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.

Kokoa keksit sipaisemalla lemon curdia keksipohjalle ja paina kevyesti marenki päälle.