Ei ole mun juttuja nää näpertelyohjeet… Keväällä nappasin Ilta-Sanomista Mika Gröndahlin kakkuohjeita ja tätä kakkua halusin kokeilla synttärikakuksini. Ohjeet olivat gramman tarkkuudella, mutta silti osa aineista oli jätetty pois määriltään ja ohjeetkin olivat hieman vajavaiset. Ehkä moka on sattunut lehden päässä, mutta ärsyttävää tuollainen kuitenkin. Kakusta tuli ihan jees, ei mitään taivaallisen hyvää, mutta tuota kuorruteosuutta voisi tehdä kyllä uudelleenkin. Pohja oli mun makuun todella omituista, mutta siihen taisi mennä ainakin kanelia liian paljon, koska mun vaaka ei mitannut noin pieniä määriä.



Tässä kuitenkin ohje niin kuin sen tein, tällä määrällä tuli tuollainen pienenpi vuoallinen.

Hyvin onnistui muuten tuollainen liivatteella hyydytettävä kakku myös silikonivuuassa, kakkukalvon ja pohjalle laitetun leivinpaperin avulla sain sen siististi nostettua pois vuuasta. Kakusta tuli mielestäni kivan näköinen, kun leikkasin pohjan reunoista hieman pois ja pohja jäi kokonaan täytteen sisään piiloon.


pohja:
2 (eli 100 g) munaa
70 g tomusokeria
38 g hunajaa
100 g vehnäjauhoja
4 g (noin 0,5 tl) leivinjauhetta
2 g kanelia
1 dl (90 g) oliiviöljyä

täyte:
48 g maitoa
2 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
30 g pistaasipähkinöitä
2 dl (225 g) kuohukermaa
vajaa 0,5 dl sokeria (tämä puuttui alkuperäisestä ohjeesta, voi laittaa vähän vähemmänkin)
ripaus vaniljajauhetta

Lisäksi:
aprikoosimarmeladia
tuoreita vadelmia

Valmista ensin pohja. Vatkaa munat, hunaja ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita hyvin. Lisää oliiviöljy ja sekoita. Paista leivinpaperoidussa vuuassa 220 asteessa noin 15 min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan veteen noin 5 minuuutksi. Rouhi suklaa ja pistaasipähkinät. Kiehauta täytettä varten maito, sokeri ja vaniljajauhe. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet maitoon. Kaada maito kuumana pistaasi-suklaarouheen päälle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää suklaamassan joukkoon kun se on hieman jäähtynyt.

Levitä pohjan päälle ohut kerros aprikoosimarmeladia ja kaada suklaaseos päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele tuoreilla vadelmilla.