Välillä on kiva korvata päiväruoka jollain ruokaisalla piirakalla. Yleensä teen piirakat "mitä kaapista löytyy" menetelmällä ja niin syntyi tämäkin tonnikalapiirakka. Suolaiset piirakat ovat mielestäni mainioita myös vieraille tarjottavia, koska niihin voi laittaa melkein mitä vaan ja aina tulee hyvää. Nykyisin yleensä oikaisen hieman ja käytän valmiita pakastetaikinoita pohjaan. Tämä piirakka syötiin jo parisen viikkoa sitten (aika ei meinaa millään riittää blogin päivittämiseen), joten en enää ihan varmaksi muista, mitä kaikkea piirakassa oli, mutta yleensä laitan täytteen jotenkin näin:

1 purkki tonnikalaa
kasviksia (purjoa, kesäkurpitsaa ja paprikaa)
kurpitsansiemeniä (myös pinjan- ja auringonkukansiemenet sopivat hyvin)
1 purkki kermaviiliä / ranskankermaa
1 kananmuna
1 purkki ruokakermaa
juustoa (mozzarellaa, emmentalia, parmesania)