Tämän kakun kiehtovuus ei vieläkään oikein auennut minulle. En yleensä pidä banaaneista enkä kinuskista, mutta tätä herkkua on himottanut tehdä jo jonkun aikaa. Ehkä syynä on se, että olen nyt selaillut paljon leivontablogeja ja tämä ohje on tullut tosi usein vastaan. Pakkohan sitä oli siis itsekin kokeilla, ohjeentynkää nappasin Ahonlaidasta. Makeanystävät tästä kyllä tykkäsivät oikein kovasti, joten hyvää kai se sitten oli (itselleni vaan aivan liian äkkimakeaa).

Pohja (24 cm irtopohjavuokaan):
16 kpl digestivejä
n. 4,5 rkl margariinia
4 palaa taloussuklaata
 
Päälle:
1 tlk kondensoitua maitoa
4 banaania
2 dl kuohukermaa
sokeria, vaniljasokeria
tummaa suklaata raastettuna
 
Aloitin kakun tekemisen keittelemällä kondensoidusta maidosta kinuskia. Netistä löytyi ohjeita myös kattilassa tai mikrossa keitettyyn kinuskiin, mutta koska kattilassa keittely taitaa olla se ”alkuperäinen” tapa, niin kokeilin sitä. Eli purkki kattilaan, vettä päälle niin paljon että tölkki peittyy ja keittelyä 3 tuntia. Jossain vaiheessa unohdin purkin kiehumaan ja melkein puolet vedestä oli haihtunut pois, mutta onneksi purkki ei kuitenkaan räjähtänyt, niin kuin jostain luin että saattaisi käydä! Keitin kinuskin edellisenä iltana joten laitoin sen sitten yöksi jääkaappiin. Eilen sain sitten kaivella kinuskin purkista hieman voimaa käyttäen, mutta pehmensin sitä varovasti mikrossa, jolloin siitä tuli uudelleen levitettävää.
 
Pohjaa varten murskasin digestivit, sulatin voin ja suklaan mikrossa ja sekoitin keksimurskaan. Laitoin leivinpaperin irtopohjavuuan pohjalle (myös reunaan olisi kannattanut laittaa leivinpaperi) ja painelin keksiseoksen pohjalle ja reunoille. (Tässä vaiheessa voi kai tunnustaa, että aluksi tein keksiseoksen vain 14 keksistä, mutta se ei riittänyt noin ison vuoan reunoille asti, joten laitoin suklaamaustetun seoksen reunoille ja tein kahdesta keksistä vielä pienen seoksen jonka laitoin sitten puuttuvaan kohtaan pohjalle.) Pohjan päälle viipaloin kaksi banaania, levittelin kinuskin ja sitten kaksi banaania lisää. Tässä välissä laitoin kakun jääkaappiin maustumaan noin pariksi tunniksi, mutta se ei varmaan olisi ollut ihan välttämätöntä.
 
Ennen tarjoilua laitoin päälle vielä sokerilla maustetun kermavaahdon ja koristelin raastetulla tummalla suklaalla.