Tänään leivoin rotinoiksi puolukkaomenapiirakkaa yhdellä suosikkiohjeellani. Olen saanut tämän ohjeen ystävältäni ja leiponut piirakkaa useita kertoja eri täytevariaatioilla. Tämä ohje on loistava, se on helppo ja nopea tehdä, onnistuu aina ja maistuu todella hyvältä. Täytteeksi voi laittaa melkein mitä tahansa, itse olen käyttänyt ainakin mustikkaa, boysenmarjaa, herukoita, puolukoita, omenaa, vadelmia ja persikkaa. Olen myös tehnyt tästä ohjeesta maidottoman ja munattoman version, joka sekin on varsin hyvää.

Marjapiiras

pohja:
200 g margariinia
0,75 dl (ruoko)sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
200 g maustamatonta tuorejustoa
200 g ranskankermaa
2 munaa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
marjoja / hedelmiä

Sekoita huoneenlämpöiset pohja-ainekset kunnolla sekaisin (kätevää tehdä sähkövatkaimella). Levitä pyöreän piirasvuuan pohjalle ja reunoille ja ripottele päälle marjat / hedelmät. Sekoita täyteaineet kuohkeaksi massaksi ja kaada piiraan päälle (jos haluat että piiraasta näkee päälle päin mitä se sisältää, voit hieman sekoittaa marjoja ja täytevaahtoa keskenään). Paista 170 asteisen uunin alaosassa noin 45 minuuttia.