Syksyllä luumupiirakan ohjetta etsiessäni törmäsin tähän ohjeeseen Kliivian blogissa. Ajattelin heti että tämä olisi hyvää viikunahillosta tehtynä, ja niinhän se olikin! Pohjaan lisäsin kanelia tuomaan lisää jouluista tunnelmaa.

Lisäys 16.12.2011: Tein tänään piirakkaa luumuhillolla eikä ollut kyllä ainakaan minun makuuni yhtä hyvää kuin viikunahillon kanssa. Mutta varsin hyvää tuo oli siltikin :)


Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia

Täyte:
reilu 1 dl viikunahilloa (pirkka)
250 g ricottajuustoa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 muna
reilu desi pinjansiemeniä

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 12 minuuttia. Levitä pohjalle varovasti viikunahillo. Sekoita ricottaan sokerit ja muna ja levitä hillon päälle. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa jäähtyneenä.