Viime viikolla emännöin me&i kutsut ja tein sinne pientä iltapalaa. Nämä muffinsit olivat hieman hämääviä, aprikoosi ja pähkinät antavat odottaa jotain makeaa, mutta muffinsit olivatkin enemmän "suolaisia". Nämä olisivat ihania ottaa evääksi esimerkiksi piknikille, säilyivät hyvin mehukkaina muutamankin päivän leipomisen jälkeen. Ohje on Hemmets journalista.

Näiden muffinsien kanssa kokeilin ensimmäistä kertaa Ikeasta ostamiani muffinsivuokia ja ne olivat kyllä parhaita mitä olen tähän mennessä testannut! Paperit irtosivat muffinseista helposti eivätkä tarttuneet yhtään kiinni. Näitä täytyy joskus käydä hakemassa lisää.



250 g rahkaa
3 dl maitoa
2 munaa
3 dl täysjyväspelttijauhoa
4 dl vehnäjauhoa
2 dl hasselpähkinää
1 dl kuivattuja aprikooseja
4 tl leivinjauhetta

Pilko aprikoosit ja rouhi pähkinät karkeaksi. Vatkaa rahka, munat ja maito. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää nesteet. Sekoita taikinaksi ja jaa muffinsivuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 min.