Kerrankin melkein reaaliaikainen päivitys tänne :) Perjantaina sain kaverilta raparperejä, noita ihania alkukesän herkkuja, joten viikonloppuna oli pakko tehdä raparperipiirakkaa. Onneksi uusimmassa Glorian Ruoka ja viini lehdessä oli hyvän näköinen ohje, tässä hieman muokattu versio siitä. Ranskankerma varsinkin sopi piirakan kanssa erinomaisesti, mutta ei tuo pahaa jäätelönkään kanssa ollut ;)



300 g raparperiä viipaloituna
0,5 dl fariinisokeria
0,5 dl tummaa muscovadosokeria
50 g margariinia

200 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyväspelttijauhoa
2 tl leivinjauhetta

200 g ranskankermaa
3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Laita raparperi, sokerit ja margariini kattilaan, kiehauta ja hauduta noin 5 min.

Vaahdota sokeri ja margariini. Lisää munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan, sekoita. Lisää raparperi (kaikkea nestettä ei kannata laittaa taikinaan, säästä se valmiin kakun päälle) ja sekoita vain hieman. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan (noin 1,5 l) ja paista 175 asteessa noin 45 min. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun vetäytyä noin 15 min ja kumoa. Kaada raparperistä jäänyt ylimääräinen neste kakun pinnalle ja anna jäähtyä peitettynä.

Sekoita ranskankermaan muut aineet ja anna maustua hetki kylmässä.