Vanhimman tyttären synttäreitä juhittiin lumiukko/keijukais teemalla :) Neiti toivoi lumiukkokakkua jo joulukuussa, mutta vaihtoi toiveensa pari päivää ennen juhlia keijukaisiin. Tylsä äiti teki kuitenkin lumiukot, kun oli niihin valmistautunut. Tällaiset lumiukot askartelin sokerimassasta, olin lopputulokseen tosi tyytyväinen.
 


En tiedä mitä sokerimassalle oikein kävi, jätin ne hyllyn päälle yöksi ja aamulla ukot oli ihan lysähtäneitä ja kumollaan ja silmät valuneet. Korjailin sen minkä pystyin ja painelin niitä takaisin kasaan. Ei niistä niin hienoja enää tullut mutta ihan kelpoja ukkoja edelleen.


Kakkupohjaksi olin tehnyt tämän munattoman pohjan ilman kaakaojauhetta kun halusin välillä tehdä vaalean pohjan. Pohja onnistui hyvin, tosin ensi kerralla voisi ruokosokerin tilalle käyttää tavallista, siitä tuli hieman väriä pohjaan. Täytteenä mustikka-valkosuklaatäyte, jonka oli tarkoitus olla mousse, mutta mustikat oli vielä liian kylmiä kun yhdistin valkosuklaan mustikkakermaan, että suklaa meni pieniksi rakeiksi. Maussa ei ollut kyllä valittamista ja onneksi rakennekin oli sen verran paksua että pysyi hyvin välissä. Päällä ihan vaan sokerilla maustettua kermavaahtoa ja lumiukot.

Pohja

250 g jauhoja
150 g sokeria
150 g ruokosokeria
1,5 tl ruokasoodaa
40 g perunajauhoa
1,5 tl vaniljasokeria
3 1/3 dl maitoa
3/4 dl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa maito, öljy ja viinietikka. Lisää nesteet jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan. Paista 180 asteessa noin 40 min.

Täyte

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 dl kermaa
200 g mustikoita
sokeria maun mukaan

Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä. Vaahdota kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja tuorejuusto, sekoita hyvin. Lisää sulatettu valkosuklaa ja lopuksi kääntele seokseen mustikat. Mausta tarvittaessa sokerilla.