Näin tämän kakun jossain mainoksessa ja tiesin heti että se on meidän joulun jälkiruoka. Rakastan itse valkosuklaan ja puolukan tai karpalon yhdistelmää ja kakku kuulosti sopivan raikkaalta jouluisen menun päätteeksi. Kakku olikin tosi hyvää, tosin en enää laittanut tarjolle kinuskikastiketta, olisi tullut muuten minun makuun liian makeaksi.

Pohja:

150 g kaurakeksejä
75 g voita
1 rkl fariinisokeria

Täyte:

200 g Fazer Valkoinen leivontasuklaa
4 dl paksua turkkilaista maustamatonta jogurttia
2 dl vatkattua kuohukermaa
0,5 dl sitruunamehua
3 kpl liivatetta
250 g karpaloita
1 dl kinuskikastiketta

Murenna keksit hienoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Sekoita keksimurskan joukkoon. Painele keksiseos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla. Sulata suklaa , sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita kermavaahto jogurttiseokseen. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liivatelehdet sitruunamehuun. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos ja sekoita hyvin. Kaada keksipohjan päälle puolet jogurttiseoksesta. Ripottele sen päälle karpalot ja kinuskikastike. Lusikoi loput jogurttiseoksesta karpaloiden ja kinuskin päälle. Ripottele pinnalle muutamia karpaloita koristeeksi. Nosta jääkaappiin ainakin noin 4 tunniksi hyytymään.