Kylläpäs venähti nämä isänpäiväjutut taas, ollaan sairastettu ja muuten ollut kovasti kiirettä. Nyt nämä alta pois, niin pääsee jouluruokien kimppuun pikkuhiljaa:)

Isänpäivän jälkkäriksi tein Hemmets Journalista nappaamaani semifreddoa. Olen itse sitruunan ystävä, mutta tämä oli kuitenkin ehkä hieman liikaa. Ihan hyvää ja raikasta kyllä, mutta ei tätä olisi kyllä mitenkään pystynyt syömään niin isoa annosta kuin reseptin mukaan olisi tullut. Me syötiin tästä annoksesta kaksi kertaa, ja siltikin annokset olivat hieman liian isoja, eli minusta ohje on enemmänkin 8-10 hengelle, kuin neljälle, ellei kyseessä ole todelliset sitruunafriikit;)

4 munaa
hitunen suolaa
1,5 dl tomusokeria
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
4 dl vispikermaa
3/4 dl pistaaseja (suolaamattomia)
1 dl lemon curd tahnaa
100 g marenkeja murskattuina

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset suolahitsen kanssa kovaksi vaahdoksi. Vispaa keltuaiset ja tomusokeri ilmavaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Vispaa kerma. Lisää kerma ja valkuaisvaahto keltuaisseokseen. Rouhi pistaasit ja sekoita joukkoon. Sekoita marenki ja lemon curd, jätä halutessasi raidoiksi. Laita massa vuokaan ja pakkaseen noin 6 tunniksi.