Löysin kaupasta lehtihyllyltä ihanan uuden tuttavuuden, BBC Good Food lehden. Lehti osoittautui oikeaksi aarrearkuksi, helppoja ja hyviä arkireseptejä pullollaan ja useampaakin reseptiä olen jo ehtinyt kokeilemaan (mm. nämä superhelpot ohjeet linssikastike ja uunirisotto). Harkitsen jopa lehden tilaamista, mutta ehkä täytyy surffailla ensin hieman lisää tuolla nettisivuillakin, kun paljon reseptejä löytyy myös sieltä. Vaikka tässä asiassa olenkin hieman vanhanaikainen ja tykkään selailla enemmän lehdistä ohjeita.

Lehden kanssessa oli kuva ihanan aurinkoisesta appelsiinikakusta ja sitä oli heti pakko kokeilla. Mun kakku meni hieman pieleen, koska en omista pyöreää kiinteäpohjaista vuokaa, joten siirappi valui paistettaessa ulos (vaikka olinkin yrittänyt suojata vuokaa käärimällä sen folioon) . Jotain muutakin ilmeisesti meni pieleen, koska vaikka olin pitänyt kakkua uunissa jo yliaikaa, niin se oli kumottaessa täysin raaka sisältä. Joten ei muuta kuin kippasin kakun uudelleen vuokaan ja paistumaan vielä 20 minuutiksi. Ulkonäkö hieman kärsi (linkistä voi käydä kurkkaamassa miltä kakun olisi pitänyt näyttää:)), mutta maku ei, kakku oli ihanan mehevää ja raikasta. Vaniljakastike kyytipoikana antoi vielä hyvän lisän, itsekseen kakku olisi ollut ehkä hieman kirpsakkaa.

 

4 appelsiinia
6 rkl vaaleaa siirappia (tai golden syrup, jos löytyy)
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g ruskeaa sokeria (itse käytin fariinia, mutta taisi olla liian kosteaa)
200 g vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g mantelijauhetta
4 kananmunaa

Raasta 2 appelsiinin kuoret hienoksi. Kuori kaikki appelsiinit ja leikkaa hedelmäliha melko paksuiksi viipaleiksi. Valuta siirappi umpipohjaisen voidellun kakkuvuuan pohjalle (halkaisija 23 cm). Laita kauneimmat appelsiiniviipaleet siirapin päälle ja leikkaa loput viipaleet pieniksi paloiksi. Laita kaikki aineet sekaisin ja vatkaa sähkövatkaimella sileäksi. Lusikoi vuokaan ja paista 180 asteessa 45-50 minuuttia (minulla tuli kokonaispaistoajaksi ehkä noin 1 h 20 min). Anna jäähtyä vuuassa noin 5 minuuttia ennen kumoamista.