Kirjoitetaanpas nyt tänne, kun käytiin miehen kanssa blinibrunssilla ravintola Graniittilinnassa. Voisin jatkossakin tänne kirjoitella ravintolakokemuksista, tosin tässä elämänvaiheessa niitä ei kovin usein kyllä tule koettua. Mutta tän päiväinen brunssi oli oikein mukava ja maukas kokemus, joten muutama sananen siitä.

Alkuun oli blinien kanssa seisovasta pöydästä erilaisia lisäkkeitä. Itse olen suuri mädin ystävä, jota sitä otin luonnollisesti paljon (santsikierroksella oli onneksi tarjolle tullut myös siianmätiä) ja muita tarjolla olleita lisukkeita sitten sen mukaan miten herkullisilta ne näyttivät. Suosikeikseni nousivat jokiraputartar (samantyylistä olen tehnyt itsekin viime jouluna) ja paahdetut punajuuret. Olen myös aian luullut olevani blinien ystävä, mutta ne eivät kyllä tälläkään kertaa niin kovasti vakuuttaneet. Tai olivathan ne ihan hyviä, mutta siinä kaikki.

Brunssin ehdottomaksi ykköseksi nousi pääruoka. Valitsin kolmesta vaihtoehdosta timjamin kera paahdettua siikaa, palsternakka-tryffelipyreetä ja
appelsiini-beurre blanc. Täytyy tunnustaa että vasta kotona googlen avulla tajusin tuon beurre blancin tarkoittaneen sitä todella hyvää kastiketta. Parasta annoksessa oli kuitenkin tuo palsternakkapyre, sitä oli vain hieman liian vähän. Ja lisukkeena olleet herneet, kukkakaali (!) ja punasipuli olivat mielestäni ihan turhia lisiä annokseen.

Mies söi pääruokana poronlapaa, samaista palsternakkapyrettä (ja herneitä yms) tumman puolukkakastikkeen kanssa.

Jälkiruokana ollut uunijäätelö oli harmittava päätös brunssille. Listan mukaan olisi pitänyt olla vadelmauunijäätelöä kinuskikastikkeella, mutta annoksessa oli mustikkajäätelöä, vadelmakastiketta, marenkia ja kuivia keksinmuruja, jotka olivat palaneet marengin ruskistumisen aikana. Minua ärsyttää, jos jälkiruoka ei ole hyvää. Tykkään tosi paljon jälkiruuista, ne on minulle kaikkein helpoimpia tehdä ja omasta mielestäni teenkin niitä aika hyvin, joten huonon jälkkärin syöminen ravintolassa on aika tylsää. Lisäksi kun jälkkäri on se viimeinen mitä syö, niin huono jälkkäri onnistuu jättämään koko vierailusta huonon vaikutelman, vaikka muut ruuat olisivatkin olleet hyviä. Tämän takia nykyisin otan melkein aina jälkkäriksi jäätelön, koska se on melkein aina hyvää, mutta näköjään senkin saa pilattua.