Tästä lapsille tehdystä joulukakusta tuli todella mehevää ja kosteaa. Tein kakun jo hyvissä ajoin ennen joulua mutta koska lasten kakkua ei voi ”säilöä” brandyllä, niin pakastin kakun ja sulattelin sitten jääkaapissa aatonaattona. Kakun kanssa tarjottiin kermarahkaa, mutta tämä kakku oli erinomaisen hyvää ilmankin. Alkuperäisessä ohjeessa kakkuun tuli myös manteleita, mutta unohdin ne laittaa mukaan ja ohje muutenkin hieman muunneltu. Taikina on mitoitettu pieneen, noin 15 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, alkuperäisen reseptin määrä on isoon vuokaan.
 
200 g rusinoita
(50 g manteleita rouheena)
100 g kuivattuja viikunoita, karkeaksi pilkottuna
100 g kuiv aprikooseja
100 g jauhoja
0,5 tl kanelia
85 g voita
85 g ruokosokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
0,5 rkl siirappia
2 munaa
vajaa 0,5 tl ruokasoodaa
0,5 rkl maitoa
1 rkl appelsiinimehua
 
Sekoita hedelmät appelsiinimehun kanssa ja anna maustua yön yli. Seuraavana päivänä lisää (mantelirouhe ja) jauhot ja kaneli, sekoita. Toisessa astiassa sekoita hyvin voi ja sokerit, lisää hunaja ja siirappi. Lisää munat yksitellen ja sekoita välissä kunnolla. yhdistä seokset. Sekoita maito ja sooda ja lisää taikinaan. Lisää tarvittaessa hieman appelsiinimehua että tulee pehmyt taikina.
Paista 140 asteessa noin tunti ensin, kokeile kypsyyttä sen jälkeen aina 10 minsan välein tikulla.

Kakku oli unohtunut kuvata joulun hässäkässä:)