Joulun jälkiruuan haluan aina olevan jotain raikasta ja yleensä meillä on ollut jotain puolukkaista, joka myös värimaailmaltaan sopii hyvin jouluun. Tällä kertaa löysin Kotilieden Jouluelämää lehdestä herkullisen kuuloisen valkosuklaa-karpalokakun, mutta koska pakastin on puolillaan isäni keräämiä puolukoita, vaihdoin karpalot puolukoihin. Kakku oli ihanan raikas ja piparipohjan ansoista myös sopivan jouluinen.

180 g pipareita
75 g sulatettua margariinia
 
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
150 g valkosuklaata
0,5 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

3 rkl siirappia
5 dl jäisiä puolukoita
3 dl punaista glögiä
2 dl hyytelösokeria

Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka pohjalta leivinpaperilla ja reunoilta kakkukalvolla. Hienonna piparkakut, sekoita sulatettu margariini joukkoon ja painele vuuan pohjalle. Laita vuoka odottamaan jääkaappiin. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää rahka ja sokeri. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Kakka saa hyytyä mielellään yön yli, mutta päällisen voit tehdä jo 4 tunnin kuluttua.

Valuta täytteen päälle ohut kerros siirappia. Kiehauta glögi kattilassa, lisää hyytelösokeri pikkuhiljaa kokoajan sekoittaen niin että seos on taas kirkasta ja anna kiehahtaa uudelleen. Levitä jäiset marjat kakun päälle ja lusikoi glögikiillettä aluksi varovasti marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään (tai jos kakku on jo ollut hyytymässä yön yli, puolisen tuntia riittää).