Viikonloppuna juhlimme perheen kesken tuoretta Suomen mestaruutta. Tein sunnuntain lounaaksi jo jonkun aikaa ideatasolla muhineen venäläistyylisen kalapiiraan. Netti antoi tälle herkulle erilaisia nimiä ja reseptejä, joista sovelsin sitten oman versioni. Taikinana käytin Pirkan valmista voitaikinaa. Sisään leivoin keitettyjä kokonaisia ohrasuurimoita, joiden sekaan lisäsin suolaa, pippuria, sitruunamehua ja reilusti tilliä sekä lorauksen kermaa. Ohran päälle siivutin 4 keitettyä kananmunaa ja noin 400 g kylmäsavustettua lohta. Paistoin 225 asteessa 35 minuuttia, joka meidän uunilla oli selvästikin liikaa (olin lasten kanssa ulkona ja piirakan vahtiminen jäi kellon varaan, ja pääsi sitten hieman ottamaan liikaa väriä).

Piirakan kanssa tein vihersalaatin, johon tällä kertaa tuli jääsalaattia ja tammenlehvää, miniluumutomaatteja, makeaa suippopaprikaa, hieman krutonkeja, runsaasti kurpitsansiemeniä ja kastikkeeksi avokadoöljyä ja balsamicoa. Hyvää oli!!

 

Jälkkäriksi nautimme omenaraparperipiirakkaa, jota vanhempi lapsistani sanoi "supersikahyväksi". Lapsia on ilmeisesti aika helppo miellyttää, sillä omasta mielestäni piirakka oli aika omituista. Leivoin piirakan tällä vakioreseptilläni, mutta minulla ei ollut tarpeeksi margariinia, joten tein pohjan öljyyn. Opinpahan sen, että öljyä ei voi laittaa samaa määrää kuin margariinia... Taikinasta tuli aika omituista ja jouduin lisäämään siihen reilusti jauhoja että sain siitä jotenkin "taikinamaista". Paistettaessa öljy sitten kiehui ulos vuuasta ja pohjasta tuli aika rapsakka ja muruinen.