Tämä alkaa olla jo oman joulupöytäni vakioherkku, ihanan raikasta ja sopii erinomaisesti kinkun kaveriksi myös.

150 g juuriselleriä
75 g lehtiselleriä
1 hapanta omenaa
0,5 rkl sitruunamehua
100 g viinirypäleitä
vajaa 0,5 dl rouhittuja hassel- tai saksanpähkinöitä

Kastike:
1 dl kevytranskankermaa
2 tl sitruunamehua
0,5 tl sinappia
1 tl sokeria
suolaa

Kuori juuriselleri ja suikaloi tikkumaisiksi suikaleiksi. Kiehauta sellerisuikaleita muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat tikkumaisiksi suikaleiksi ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä siemenet. Yhdistä ainekset keskenään. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaattiseoksen joukkoon. Anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.