Tämän ohjeen löysin Glorian ruoka & viini lehdestä. En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt lihakeittoa, mutta onneksi lehdessä oli selkät ohjeet kuinka toimia. Keitosta tuli todella herkullista, varsinkin liemi oli tosi hyvää, ihan erilaista kuin pikaisesti keitetyssä keitossa. Tulen kyllä tekemään uudelleenkin samantyylistä keittoa, mutta ehkä vasta ensi talvena. Itse jotenkin miellän varsinkin tällaiset ruuat niin vahvasti syksy- ja talviruuiksi, ettei näitä enää tässä kesän kynnyksellä tee mieli tehdä tai syödä.

Ohje 8 hengelle

1 kg karitsan luullista lapaa
2 porkkanaa
150 g juuriselleriä
250 g lanttua
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
1 rkl siirappia
2,5 l vettä
2 luomulihaliemikuutiota
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
kuivattua timjamia
1 kg perunoita
200 g leipäjuustoa
1 dl hienonnettua persiljaa

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha luineen isohkoiksi paloiksi, ruskista palat kunnolla. Kuori ja leikkaa juurekset (paitsi perunat) ja sipulit. Sulata voi uunihaudutuksen kestävässä 5-6 litran kattilassa. Lisää kasvikset ja siirappi. Ruskista kasviksia noin 5 minuuttia, lisää lihat ja vesi sekä mausteet. Hauduta 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.
Nosta lihapalat reikäkauhalla pois keitosta ja irrottele lihat luista, lisää takaisin keittoon. Kuori ja kuutioi perunat ja lisää keittoon, hauduta vielä noin 50 minuuttia, kunnes perunat on kypsiä. Lisää lopuksi leipäjuustokuutiot ja persilja.