Tämä herkku saakoon kunnian aloittaa uuden blogini. Ohje on muokattu kahdesta eri ohjeesta, toisesta nappasin pohjan ja toisesta muokkasin päällisen. Olen tehnyt reseptillä kakkua nyt kaksi kertaa, mutta vieläkin siinä on mielestäni joku juttu, joka pitäisi parantaa... Hyvä se silti on ja ainakin muut syöjät ovat olleet tyytyväisiä.

Pohja:
200 g dominokeksejä
75 g voita tai margariinia

Valkosuklaatäyte
4 liivatelehteä
160 g valkosuklaata sulatettuna
250 g tuorejuustoa (mascarpone)
1 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
1 dl mustikoita

Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi niin että paperin reunat tulevat vuoan ulkopuolelle (tämä helpottaa kakun siirtämistä paperilta lautaselle). Murskaa pohjaa varten keksit hienoksi ja lisää sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokaan. Siirrä vuoka kylmään odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos suklaaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää myös se suklaaseokseen. Lopuksi sekoita varovasti joukkoon mustikat. Jos käytät tuoreita mustikoita, niin ne toimivat hyvin myös pinnalle ripoteltuina, jos varovasti painaa ne täytteeseen kiinni. Pakastemustikat kannattaa sekoittaa massaan. Laita täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli kylmässä.

Tuossa kuvassa olen leikannut paperin hieman kakun reunojen ulkopuolelta, mutta parempi lopputulos tulee, jos jättää paperin kunnolla isommaksi, irrottelee kakun varovasti lastalla tai esim. kakkulapiolla paperista, nostaa kakkua varovasti ihan hitusen ja vetää paperin pois kakun alta. Näin ei tarvitse leikatessa varoa paperia.