Tämä on yksi suosikkiresepteistäni ja teen sen yleensä aina ilman reseptiä ulkomuistista ja joka kerta siitä tulee sitten hieman erilaista kun unohdan jotain aineita tai lisään jotain mitä ei ole aikaisemmin ollut. Mutta toisaalta aika loistava resepti, koska joka kerta lopputulos on todella hyvää! Ruuan valmistaa myös todella nopeasti ja sen voi vaikka valmistella jo jääkaappiin odottamaan paistamista. Kuva ei valitettavasti tuo oikeutta ruualle, mutta nätissä astiassa ja tuoretta basilikaa päälle niin kehtaa tarjota vieraillekin.


Canneloni-putkia (vajaa paketillinen)
2 pss pakastepinaattia
1 rasia ricotta-juustoa
1 pieni pala mozzarellaa (noin 125 g)
(1 muna)
suolaa, mustapippuria
1 tölkki paseerattua tomaattia
Parmesan raastetta (tai muuta voimakasta juustoa)
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa

Valmista juustotäyte sulattamalla pinaatit ja lisäämällä joukkoon ricotta ja raastettu tai kuutioitu mozzarella. Voit lisätä myös yhden kananmunan, mutta ruoka onnistuu mainiosti ilmankin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Täytä cannelloniputket juustotäytteellä. Tämä onnistuu kätevimmin leivontaan tarkoitetulla pursotinpussilla, mutta onnistuu myös pienellä lusikalla tai laitamalla täyte pieneen muovipussiin ja leikkaamalla kulman auki ja pursottamalla siitä.

Lado täytetyt putket sitä mukaan uunivuokaan vierekkäin. Laakea vuoka on paras niin saa kaikki cannellonit samaan tasoon. Kun kaikki täyte on käytetty, kaada paseerattu tomaatti putkien päälle. Välillä käytän myös jotain maustettua valmista pastakastiketta, mutta helposti ruuasta tulee silloin liian suolaista. Ripottele pinnalle parmesan-raaste.

Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia, tarkista haarukalla että pasta on kypsää. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja reilusti leikattua tuoretta basilikaa.