Sain jo helmikuussa tällaisia Pirkan mansikkasuklaarakeita ja siitä asti olen ideoinut mihin näitä käyttäisi. Pelkältään ne ovat todella ylimakeita ja esanssisia, mutta ajattelin, että johonkin leivontaan ne sopisivat hyvin. Pyörittelin mielessäni erilaisia ideoita juustokakuista, brownieseista ja muffinseista ja lopulta ajattelin että vappuun nämä imelyydet sopisivat varmasti hyvin. Naposteluidean jatkamiseksi täytyi tietysti tehdä minimuffinseja. Erillistä minimuffinsipeltiä minulla ei ole, mutta hyvin pysyivät muodossaan ihan tavallisellakin pellillä. Puolikkaaseen taikinaan laitoin mansikkasuklaarakeita ja puolikkaaseen taikinaan varmuuden vuoksi omia ikisuosikkejani, m&m peanutseja. Muffinireseptin muokkasin Myllyn parhaiden ohjeesta, joka on kyllä yksi suosikkimuffiniresepteistäni, sitä voi soveltaa loputtomasti ja aina onnistuu.
 
3,5 dl (erikois)vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa (tai kermaa)
2 munaa
100 g margariinia sulatettuna
3 rkl kaakaojauhetta
200 g karkkirouhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Itse jaoin taikinan kahtia ja sekoitin eri karkkirouheita erikseen. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 min.
Muffinsit piti vapun kunniaksi koristella, tein päällysen vatkaamalla 2 dl vispikermaa ja lisäämällä siihen 2 rkl tomusokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Mansikkamuffinit päällystin valkoisella vaahdolla ja sen jälkeen lisäsin kermavaahtoon hieman punaista elintarvikeväriä ja päällystin m&m muffisit vaaleanpunaisella kermalla. Lapset saivat hoitaa koristerakeiden laittamisen, 3 vuotias tyttäreni oli itse valinnut Mikki hiiri -aiheisia koristerakeita ja laittoikin niitä sitten aika reilulla kädellä.
Hyviä olivat!