Joulun jälkkärin kanssa meinasi tulla kylmä hiki päälle. Aatonaaton viimeinen valmistelu jäljellä ja tajusin että minulla ei ole tarpeeksi suklaata! Konvehteja kyllä notkui pöydät täysi, mutta tumman suklaan kakkuun olin epähuomiossa unohtanut. Onneksi löytyi kuitenkin pieni levy ja sain kakun tehtyä vähän muunnelluin täyttein. Kakku oli oikein hyvää ja raikasta, vaikkei sitä enää kovin isoa palaa jaksanutkaan kaiken mässäilyn jälkeen. Alkuperäinen ohje Kodin kuvalehdestä, tässä oma kananmunaton versioni.

Pohja
200 g digestivejä
75 g margariinia
1 rkl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Suklaatäyte
125 g tummaa suklaata (70 %)
0,5 dl kuohukermaa
0,5 prk (100 g) ranskankermaa
0,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Herukkamousse
4 dl mustaherukoita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä

Murskaa keksit kaulimen avulla muovipussin läpi. Sekoita murskaan sokeri ja kaakaojauhe. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi (ja reunalle kakkukalvo) ja painele keksiseos vuuan pohjalle.

Kiehauta kerma kattilassa ja ota pois levyltä. Paloittele suklaa ja lisää kerman joukkoon, sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Vaahdota ranskankerma ja sokerit, lisää suklaaseokseen. Kaada suklaamousse kakkuvuokaan pohjan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi.


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä herukoita kattilassa noin 5 minuuttia tai kunnes tuntuvat pehmeiltä. Painele marjat tiheän siivilän läpi ja ota paksuhko neste talteen. Kattilan voit antaa odottaa loppujen jäämien kanssa. Jäähdytä. Sekoita herukkaliemi ja tuorejuusto tasaiseksi. Vaahdota kerma ja sokerit.

Kiehauta pieni tilkka vettä herukkakattilassa, puristele liivatelehdet ja sulata veden joukkoon. Sekoita tuorejuustoseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti sekoitellen. Kaada täyte suklaakerroksen päälle kakkuvuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.