Tämä kakku on meillä myös perinteisesti ollut nimijuhlien kahvipöydässä, koska kakun voi kuorrutuksineen kaikkineen laittaa valmiiksi pakastimeen odottamaan. Onneksi olinkin nyt tehnyt kaikki leipomiset valmiiksi jo kesäkuun viileillä keleillä, heinäkuussa ei paljon tehnyt mieli uunia lämmitellä.

Pohja (löytyy myös toisesta blogistani):

170 g jauhoja
50 g tummaa suklaata rouhittuna
100 g sokeria
100 g ruokosokeria
1 tl ruokasoodaa
28 g kaakaojauhetta
2 1/4 dl maitoa tai vettä
0,5 dl öljyä
3/4 rkl valkoviinietikkaa
1 tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään ja toisessa kulhossa maito, öljy ja viinietikka. Lisää nesteet jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhoitettuun kakkuvuokaan tai pellille. Paista 180 asteessa vuoassa noin 40 minuuttia ja pellillä noin 15-20 minuuttia.

Mielestäni olen aikaisemmin tehnyt tällä puolikkaalla annoksella kakkupohjan, mutta nyt kakusta kyllä tuli aika pieni, joten ehkä tästä 1,5 kertainen taikina olisikin passeli.

Täyte ja kuorrute