Käytiin yhtenä päivänä ystäväni luona kylässä ja poimittiin samalla lasten kanssa luumuja. Ihanista luumuista täytyi tietenkin leipoa piirakkaa ja netistä vastaan tuli tällainen ohje. Alkuperäisessä reseptissä taikinaa kaulitaan, mutta itse sain näillä mitoilla aikaiseksi todella pehmeän taikinan, jonka kauliminen olisi ollut kyllä fakiiritason suoritus. Painelin taikinan vuokaan käsin, oikein hyvän makuinen siitä tuli.

Piirakan kaverina syötiin vaniljakastiketta, mikä oli kyllä tarpeen, sen verran hapokkaita luumut olivat että pelkältään olisi ollut turhan ärtsyä.

Pohja
125 g margariinia
3/4 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl appelsiinitäysmehua

Täytteeksi n 1 l luumuja

Muruseos
25 g margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria

Sekoita pehmeä rasva, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe sekaisin. Lisää appelsiinimehu ja sekoita tasaiseksi, painele vuokaan. Puolita luumut, poista kivet. Lado luumut torttupohjalle kupera puoli ylöspäin. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja "ripottele" luumujen päälle.
Kypsennä torttu 225-asteessa keskitasosa noin 20 minuuttia.