Lasten kerho-ohjaajille teimme yhdessä lasten kanssa piparikorit (kaupan valmistaikinasta) ja niihin sisään (appelsiini)suklaatryffeleitä.  Lapset saivat itse koristella korit ja minä liimasin ne kasaan. Olisi pitänyt suoristaa osien reunoja paistamisen jälkeen, nyt koreista tuli aika huteria, mutta tarpeeksi vaan sokeria, niin hyvin pysyy kasassa :) Näyttävät lahjat näistä kyllä tuli!


Tryffeliohje oli Glorian Ruoka&Viini lehdestä 8/11, näiden piti olla helppoja, mutta massasta tuli todella vaikeasti käsiteltävää ja pehmeää. Tarkoituksena oli pyöritellä massa suklaa ja appelsiiniströsseleissä, mutta siitä ei tullut mitään kun pallerot levisivät ihan kokonaan. Niinpä suurin osa pyöritettiin perinteisesti kaakaojauheessa. Massaan laitoin ohjeen liköörin sijasta appelsiinimehua, mutta maku ei kyllä oikein tullut esiin.

250 g tummaa suklaata (70%)
1,5 dl kuohukermaa
4 rkl hunajaa
65 g huoneenlämpöistä voita
4 rkl appelsiinimehua (tai jotain likööriä)

noin 150 g tummaa suklaata (60%)
kaakaojauhetta

Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja hunaja kattilassa ja ota liedeltä. Lisää suklaa ja sekoittele kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kuutioi voi ja sekoita joukkoon. Mausta appelsiinimehulla. Kaada massa laakeaan astiaan ja laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi (itse pidin massaa jääkaapissa melkein 2 tuntia, mutta ei siitä tullut kovin kiinteää).

Ota massasta teelusikallinen kerrallaan ja pyörittele palloiksi. Sulata suklaa. Kasta pallot suklaaseen ja pyöritä sen jälkeen kaakaojauheessa. Laita leivinpaperin päälle ja nosta pallot jääkaappiin kovettumaan.