Isänpäivänä halusin tehdä pitkästä aikaa perinteisen kakkupohjan. Näin me tehtiin kakkupohjia silloin kun olin pieni lapsi, tämä ohje on isomummoltani. Ainekset mitattiin lasiin, ensin kananmunat ja sitten jauhoa ja sokeria molempia saman verran kuin muniakin. Ajattelin että kolmen munan kakku olisi sopiva pieneen sydänvuokaani, mutta niin vaan taikina tuli hieman yli paistettaessa. Sain sen kuitenkin ihan hyvin pelastettua sitten, mutta hieman vino pohjasta tuli ja tämä kyllä kostautui kreemin laitossa, paikoitellen kreemiä oli sellainen sentin kerros ja sen syöminen ei enää ollut kovin miellyttävää…Täytteeksi kakkuun laitoin joskus Kinuskikissalta löydetyn lakutäytteen, tosin suhteita muuttelin taas hieman.

120 g (tai 6 patukkaa a 19 g) Kick-karkkeja
1,5 dl kuohukermaa
2/3 dl kuohukermaa

Pilko Kick-karkit pieniksi paloiksi ja laita ne kuohukerman kanssa kattilaan. Keitä, kunnes karkit ovat sulaneet kermaan. Kaada vaahdotusta varten valmiiksi kulhoon. Anna olla jääkaapissa, kunnes kastike on täysin kylmää. Vaahdota kerma. Vatkaa myös kylmä lakritsikastike jämäkäksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään.

Täytteen alle laitoin lemon curd tahnaa, joka toi kivasti pirteyttä muuten aika tuhtiin lakutäytteeseen.Kuorrutteen tein valkoisesta sokerimassasta, mutta taas tuli aika pettynyt olo tuosta. Se on vaan liian makeaa minun makuun, varsinkin kreemin kanssa niin ätläkkää tavaraa että tulee melkein paha olo. Tässä kakussa se vielä oikein korostui kun kakku oli niin matala, että sokerimassaa ja kreemiä oli suhteessa muuhun kakkuun niin paljon. Kreemin tein suhteilla 115 g margariinia ja 225 g tomusokeria.

Lapset saivat hoitaa kakun koristelun, itseasiassa kakusta tuli mielestäni ihan hauskan näköinen, abstrakti taideteos:) Ilman koristeita kakku oli elegantin kaunis. Minulla on kunnia tehdä veljeni vihkiäisiin kakku ensi syksynä, tämä idea menee yhtenä vaihtoehtona tarjottavaksi hääparille. Tosin jotain pientä koristetta kakku kyllä kaipaisi.