Tämä Glorian lehti 3/2010 (ainut muuten joka minulla on, mutta olen jo useampaan kertaan harkinnut vakavasti lehden tilaamista) on ollut kyllä varsinainen runsaudensarvi! Tykkään itse todella paljon porkkanakakusta joten ihastuin tähän kesäkurpitsakakun ohjeeseen. Jouduin tosin hieman soveltamaan ohjetta kun kaikkia aineita ei kaapissa ollut, ja halusin myös tehdä kakkuun samanlaisen kuorrutuksen kuin porkkanakakussa. Oli hyvää ja ainakin voi uskotella itselleen sen olevan terveellistä koska se sisältää vihannesta;)

200 g kesäkurpitsaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
3,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2,5 dl sokeria *
1,5 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl auringonkukansiemeniä **

Raasta kesäkurpitsa hienoksi, raasta myös sitruunankuori. Purista sitruunasta mehu. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varovasti sokerivaahtoon. Lisää taikinaan varovasti sekoittaen ensin öljy ja sen jälkeen muut aineet. Kaada taikina öljyttyyn, noin 1,6 litran vetoiseen vuokaan ja paista 175 asteessa alaosassa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ensin hetki vuuassaan ja kumoamisen jälkeen peitä kakku tiiviisti foliolla, jotta kakku pysyy kosteana ja mehukkaana. Lehdessä luvataan kakun säilyvän huoneenlämmössä jopa reilun viikon.

* alkuperäisessä ohjeessa on 1 3/4 dl tavallista sokeria ja 3/4 dl vaaleaa muscovadoa. Itse käytin noin puolet ja puolet tavallista ja ruokokidesokeria.
** alkuperäisessä ohjeessa käytettiin pinjansiemeniä, minulla niitä oli vain muutama pussin pohjalla, joten käytin suurimmaksi osaksi auringonkukansiemeniä, jotka sopivat kakkuun mielestäni tosi hyvin.

Kuorrutteen tein maustamattomasti tuorejuustosta, tomusokerista (olisikohan mennyt noin 3,5 dl yhteen pakettiin tuorejuustoa) ja limemehusta.

Kuva on taas aika huono, ei ole oikein aikaa nykyisin keskittyä tähän kuvaamiseen vaan yritän vaan saada aina jotain räpsittyä.