Tämän kääretortun olen tehnyt jo joskus lokakuussa. Tämä oli todella ihanaa, ilmavaa ja kevyttä. Ohje on GoodFoodista.



175 g tummaa suklaata (40 %)
6 munaa
175 g sokeria
2 rkl kaakaojauhetta

3 dl kuohukermaa
(hilloa)
tomusokeria

Sulata suklaa. Jaa kananmunat keltuaisiin ja valkuaisiin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja keltuaiset eri astiaan ja vaahdota. Sekoita sulatettu suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää 2 isoa lusikallista valkuaisvaahtoa keltuais-suklaaseokseen ja sekoita hyvin. Lisää sitten loput valkuaisvaahdosta ja kääntele varovasti joukkoon. Älä vatkaa, ettei valkuaisvaahdon ilmavuus katoa. Kaada seos noin 33*23 cm kokoiseen vuokaan leivinpaperin päälle. Paista 180 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta tuntuu hieman rapealta painettaessa. Anna jäähtyä vuuassa.

Laita leivinpaperi pöydälle ja sirottele siihen tomusokeria. Kumoa kakkulevy sokerin päälle ja irrota pohjassa oleva leivinpaperi. Halutessasi voit levittää hieman hilloa levyn päälle, itse käytin lakkahillon jämät. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja levitä levyn päälle. Kääri rullalle käyttäen leivinpaperia apuna. Nosta varovasti tarjoiluastiaan ja jätä saumakohta alaspäin. Siivilöi päälle hieman tomusokeria.