Nämä keksit olivat helppoudessaan tämän joulun paras leipomus. Tein taikinat pakkaseen edellsellä viikolla ja aatonaattona vain viipailoin keksit pellille ja paistoin. Tein taikinasta tuplamäärän ja jaon sen kahtia, toiseen puoleen ohjeen mukaisesti karpaloita ja pistaaseja ja toiseen puolikkaaseen saksanpähkinää ja pirkan marjasekoitusta, jossa oli mustikkaa, kirsikkaa ja goji-marjoja. Molemmat keksit oli hyviä ja katosivat nopeasti parempiin suihin. Ohje GoodFoodista.



175g voita
85g (ruoko)sokeria
1 tl vaniljasokeria
225g vehnäjauhoja
75g pistaasipähkinöitä
75g kuivattuja karpaloita

Sekoita voi ja sokerit. Lisää jauho ja lopuksi pistaasit ja karpalot, sekoita taikinaksi. Jaa taikina kahtia ja muotoile kelmun avulla noin 5 cm halkaisijaltaan oleviksi pötköiksi. Kääri kelmuun ja jäähdytä jääkaapissa noin tunti tai voit myös pakastaa taikinan (säilyy noin 3 kk). Leikkaa noin sentin viipaleiksi ja paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia.