Miehen synttäreille keväällä tein tällaisen tuplasuklaajuustokakun, päätin sen heti kun näin ohjeen (missäpä muuallakaan kuin) GoodFoodissa. En ole itse oikein paistettujen juustokakkujen ystävä, eikä tämäkään saanut minua vakuuttuneeksi niistä, vaikka ei missään nimessä pahaakaan ollut. Itse vain pidän enemmän tuorejuustokakun rakenteesta ja mausta. Lapsille tämä upposi kuin häkä varmaan päällä olleen suklaakermavaahdonkin ansioista.



Pohja:
85 g voita
14 isoa suklaakeksiä (itse käytin paketillisen Safari suklaakeksejä)
 
täyte:
900 g tuorejuustoa
200 g sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
3 dl smetanaa tai ranskankermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2-3 rkl maitoa
3 dl kuohukermaa
 
Murskaa keksit esim kaulimella painelemalla. Sekoita sulatetun voin kanssa ja painele seos irtopohjavuokaan. Paista 180 asteessa noin 10 min.
 
Sekoita tuorejuusto ja sokeri, lisää kaakaojauhe, vaniljasokeri, munat yksitellen, ranskankerma ja puolet sulatetusta suklaasta. Sekoita loppuun suklaaseen hieman maitoa niin että suklaasta tulee juoksevampaa (käytetään koristelussa) ja laita odottamaan. Kaada täyteseos kakkupohjan päälle ja paista 240 asteessa 10 min, laske lämpötila 110 asteeseen ja paista vielä 25-30 min. Täytteen tulisi olla hyytynyt mutta hieman tutiseva keskeltä. Käännä uuni pois päältä, avaa luukkua hieman ja anna kakun jäähtyä uunissa 2 tuntia. Jäähdytä kunnolla. Irrota vasta jäähtyneenä vuuasta.
 
Koristelua varten vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi ja levitä kakun päälle. Noruta suklaasta raitoja kerman päälle ja halutessasi sekoita kevyesti esim lusikan varrella.