Tämän omenapaistoksen tein hieman ex tempore sen jälkeen kun olin lueskellut uutta lehteäni. Aineet on osittain muutettu alkuperäisestä reseptistä sen mukaan mitä kaapista löytyi. Hyvää tuli, vaniljajäätelön kanssa syötynä!

 

5 omenaa
0,5 dl (hillo)sokeria
50 g manteleita
50 g kuivattuja karpaloita
50 g ruskeaa sokeria
25 g hunajaa
115 g voita
150 g kaurahiutaleita
150 g vehnäjauhoja
1 tl kanelia

Kuori ja kuutioi omenat. Laita omenat ja sokeri kattilaan ja sekoittele välillä. Keitä niin, että omenat pehmenevät hieman ja lisää sitten mantelit ja karpalot. Levitä uunivuuan pohjalle.

Sulata ruskea sokeri, hunaja ja voi. Lisää kaurahiutaleet, jauhot ja kaneli ja sekoita. Levitä omenaseoksen päälle. Paista 180 asteessa noin 40 minuuttia kunnes pinta on rapea ja hieman ruskistunut.