Samaiselle kaverijoukolle tein jälkkäriksi tällaisen ihanan kesäisen kakun. Tuli todella raikasta ja hyvää! Ohjeen nappasin Kinuskikissalta mutta muuttelin sitä aika paljon.


Pohja:

200 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä

3/4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g rahkaa

½ dl sokeria
500 g mansikkasosetta

Pannacotta-kerros:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa

2 rkl sokeria
hieman vaniljajauhetta
3 tl limemehua

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa digestivet, sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele vuuan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja sokeri. Soseuta mansikat. Mittaa 2 dl mansikkasosetta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatelehdet. Sekoita liivate-mansikkasose ja loput soseesta täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

Laita pannacotta-kerrokseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito, sokeri ja vaniljajauhe. Keitä kunnes seos kiehahtaa. Sulata joukkoon liivatteet ja limemehu. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä. Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.