Juhannukseksi leivoin raparperipiirakkaa. Itse tykkään kovasti raparperipiirakasta, kun siihen käyttää jotain hapanta maitotuotetta, kuten rahkaa tai kermaviiliä. Tämän ohjeen löysin käsin kirjoitettuna reseptivihkostani ja sattumalta kun lueskelin mökillä vanhaa Pirkka-lehteä, ohje löytyikin sieltä. Tein piirakan kuitenkin hieman eri tavalla, koska olin kirjoittanut ylös pelkät määrät, ja näin piirakasta tulee mielestäni mehukkaampi, kun raparperit muhivat täytteen alla.

400 g murotaikinaa

Täyte
250 g rahkaa
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 rkl sitruunanmehua
1 tl vaniljasokeria
noin 250 g raparperia

Painele sulanut murotaikina pyöreään kakkuvuokaan. Sekoita täyteaineet raparperia lukuunottamatta keskenään. Laita raparperipalat pohjan päälle ja kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.