Pääsiäissunnuntain päivällisellä syötiin Fredagsgourmet ur Allt om Mat kirjasta muokatulla ohjeella valmistettuja karitsan sisäfileitä, basilikamuussia ja tomaattikompottia. Lisäkkeenä fetasalaattia. Oli muuten hyvää!



Karitsan sisäfileet marinoin pikaisesti (noin puolisen tuntia) ihan vaan öljyllä, murskatulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Tähän olisi ehdottomasti pitänyt laittaa myös rosmariinia, mutta äidin kaapeista sitä ei löytynyt. Fileet paistoin isolla paistinpannulla kypsiksi (tarkoitus oli jättää mediumeiksi, mutta muusin valmistuminen hieman venyi).

Basilikamuusi
noin kilo jauhoisia perunoita
2,5 dl kuohukermaa
2 rkl voita
1 ruukku basilikaa
puolen sitruunan raastettu kuori
suolaa, mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi. Kiehauta sillä aikaa kerma, lisää siihen voi ja hienonnettu basilika (tai sekoita tässä vaiheessa sauvasekoittimella) sekä muut mausteet. Soseuta perunat ja lisää kuuma kerma sekaan. Kirjan ohje neuvoo tässä kohdassa vatkaamaan muusin sähkövatkaimella kuohkeaksi, mutta itse en ole koskaan tottunut tekemään muusia vatkaimella, joten sekoitin muusin vain tasaiseksi survimella.

Tomaattikompotti
500 g kirsikkatomaatteja
1 rkl (oliivi)öljyä
suolaa, mustapippuria
1 tl (itse laitoin 3) balsamicoa (kirjan ohjeessa oli valkoista, käytin punaista)

Halkaise tomaatit ja laita öljyttyyn uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kaada tomaatit kulhoon, mausta balsamicolla ja anna jäähtyä. Me nautittiin tomaatit huoneenlämpöisinä.

Salaattiin laitoin tammenlehtisalaattia, rucolaa, tummia viinirypäleitä, sokeriherneen palkoja ja fetaa.