Näitä munattomia suklaakakkusia olen tehnyt joskus aikaisemminkin, mutta enpä löytänyt niitä kummastakaan blogista, joten laitetaanpas ohje nyt tännekin ylös (on ainakin itse paljon helpompi löytää se uudelleen kuin sekalaisesta reseptikasasta…). Ohje on Alice Sherwoodin Allergisen keittokirjasta.



0,75 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
45 g kaakaojauhetta
85 g margariinia
3 rkl vaaleaa siirappia
70 g tomusokeria

Mittaa sokeri kulhoon ja siivilöi sekaan jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaakaojauhe. Lisää margariini ja hiero murumaiseksi seokseksi. Lisää siirappi ja sekoita hyvin. Jaa taikina 24 osaan ja nosta jääkaappiin viilenemään vähintään 30 min.

Muovaile taikinapalat palloiksi ja pyörittele ne kunnolla tomusokerissa. Nostele pellille aika isoin etäisyyksin ja voit halutessasi hieman litistää palloja ennen paistamista. Taikina leviää muutenkin hieman paistettaessa. Paista 180 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua. Pikkuleivät säilyvät hyvin ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.