Tämän omenakakun tein hieman improvisoiden, kun sain kylässä maistaa inkiväärikakkua johon oli piilotettu tuorejuustopaloja. Ajattelin saman idean sopivan hyvin omenoiden kanssa ja kakku toimikin oikein kivasti, vaikkei meiltä löytynytkään inkivääriä ;) Ohje on mukailltu Uusi ruutukokki kirjassa olevasta amerikkalaisen omenakakun ohjeesta. Kakusta tuli aika muhkea, joten ehkä 2/3 aineistakin saattaisi riittää.



200 g margariinia
2,5 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 dl maitoa
2 omenaa
1 rkl sitruunamehua
0,5 dl mantelirouhetta
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen välillä hyvin sekoittaen. Sekoita jauhoihin leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lisää maito taikinaan. Kuori ja raasta omenat, sekoita joukkoon sitruunamehu ja mantelirouhe ja lisää taikinaan.
Kaada taikina irtopohjaiseen kakkuvuokaan ja painele osittain taikinan sisään tuorejuustopaloja. Paista 175 asteessa noin 45 min.