Tämä resepti tuli vastaan, kun halusin kokeilla Valion uutta valkosuklaa-lime maustettua rahkaa (ohje Yhteishyvästä). Kakku oli hyvää ja raikasta, mutta ehkä ihan hieman esanssisen makuista. Aidoista aineksista tulisi varmasti vielä parempaa, mutta hyvää oli näinkin, ja ennenkaikkea kakku oli todella helppo tehdä.

 

Pohja:
150 g Digestivejä
75 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (à 200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
Pupuneidin kevätrakeita

Laita leivinpaperi irtopohjavuaan pohjalle. Murenna keksit, itse teen nykyisin niin, että laitan keksit pussiin ja painelen ne murskaksi kaulimella. Tämän ohjeen olen napannut jostain leivontablogista, olisikohan Kinuskikissalta. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia.