Isänpäivän aamupalalle leivoin juustoisia muffinseja. Ohje on muokattu jo aikaisemmin täällä olleesta vuohenjuustomuffinsien ohjeesta. Itse tykkäsin kovasti vuohentuorejuustosta tehdystä kuorrutuksesta, jota olin jo pitkään suunnitellut, oikeastaan siitä asti kun alunperin tuon ohjeen löysin.


2 munaa
0,25 dl sokeria
3,25 dl jauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
2/3 dl öljyä
1 dl kevytranskankermaa
0,5 dl kermaa tai maitoa
150 g mozzarellaa
kourallinen miniluumutomaatteja
2 rkl punaista pestoa

vuohenmaitotuorejuustoa
miniluumutomaatteja

Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä öljy fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Halkaise tomaatit, pilko mozzarella paloiksi ja lisää taikinaan. Lisää myös pesto. Lusikoi täyte muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20min.

Koristele jäähtyneet muffinsit vuohenjuustolla ja puolikkailla minitomaateilla.