Viime viikonlopun trooppisessa helteessä juhlittiin lapsemme nimijuhlia ja toisen lapsemme synttäreitä. Ilman kosteus hipoi sataa, joten varsinkin kakut menivät ihan pieleen, kun kermat valuivat alas ennen kuin kerkesi kokonaan kuorruttamaankaan...

Kamerakin unohtui kaikessa tohinassa kokonaan hyllyn päälle, mutta lisäilen kuvia, jos saan joltain sukulaiselta sellaisia kuvia, joissa näkyisi ruokiakin.

Tällaiset oli tarjoilut

Mätikakku
Kukkakaali-homejuustosalaatti
Pastasalaatti
Camembert juustoa, viikunahilloa ja päähdettuja pähkinöitä
Patonkia ja tuorejuustoa

Kolmen suklaan kakku
Paholaisen kakku
Korvapuusteja
Sitruunaminimuffinseja
Pätkisminimuffinseja

Kukkakaali-homejuustosalaatti on meidän perheen vanha resepti, jota tehdään aina kesäisin. Salaatti on äärimmäisen helppo tehdä, pilkotaan vaan kukkakaali pieneksi, sekoitetaan joukkoon Aura-juustoa murusteltuna oman maun mukaan ja lopuksi kermaviiliä sitomaan salaatti yhteen. Sitten pitää vielä malttaa odottaa ainakin muutama tunti, koska salaatti on ehdottomasti parasta silloin, kun se on saanut maustua kylmässä jonkun aikaa.

Pastasalaatti oli lähes sama kuin tämän aiemmin tekemäni salaatti, mutta korvasin tuorepastan tavallisella pastalla ja jätin kurkun ja herneet pois.

Alkuperäinen tarkoitukseni oli tarjota briejuustoa tuoreiden mansikoiden ja juoksevan hunajan kanssa, mutta tuoreet mansikat eivät oikein enää olleet hyviä. Niinpä improvisoin kaupassa camembertiksi vaihtuneen juuston lisäkkeeksi viikunahilloa ja paahdettuja pähkinöitä. Hillo oli Pirkan valmista hilloa, pähkinät (cashew ja mantelit) paahdoin ensin kuivalla pannulla, sen jälkeen lisäsin joukkoon pari ruokalusikallista siirappia ja hieman suolaa. Illalla pähkinät olivat vielä ihanan rapeita, mutta yöllinen sade ja seuraavan päivän kosteus teki niistä "hieman" tahmeita.