Meillä on muutamana vuonna ollut tapana kutsua hieman ihmisiä viettämään tapaninpäivää tapasten merkeissä. Tänä vuonna tapasmenu näytti tältä:
Pesto-vuohenjuustomuffinsit
Marinoidut oliivit
Perunaruudut
Pikkunakit
Artisokkaa, kirsikkatomaatteja ja pinjansiemeniä
Viikunasalaatti
Tonnikalapiiras
Kaikkiin näihin en laita ohjeita, oliivit marinoin aina itse ja sävellän vaan jotain, joten niihin ei ole reseptiä antaa. Nakit olivat Wigrenin valkosipulinakkeja paistettuna. Perunaruudut olivat itseasiassa niin pahoja etten halua niiden reseptiä laittaa ylös... Myös tonnikalapiiras oli jollain lailla "epäonnistunut" (liian suolainen ja rasvainen minun makuun), ohjeen otin Hesarista. Kirsikkatomaatteja kuvatin uunissa öljyn, suolan ja pippurin kanssa noin 1,5 tuntia 125 asteessa, lisäsin joukkoon paahdetut pinjansiemenet ja artisokan sydämiä purkista. Tämä oli kyllä ehdottomasti paras ruoka kaikkien mielestä sillä loppui melkein heti!
Pesto-vuohenjuustomuffinsit
Näiden muffinsien ohjeen mukailin Marien blogista löytämäni reseptin pohjalta. Näistä tuli todella hyviä näinkin, mutta sain heti pari uutta ideaa joita ajattelin vielä kokeilla reseptin muokkaamiseksi.
Noin 20 kpl
3 munaa
0,5 dl sokeria
5 dl jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2,5 tl leivinjauhetta
1 dl öljyä
2 dl kevytranskankermaa
0,5 dl maitoa
200 g vuohenjuustoa
noin 5 aurinkokuivattua tomaattia
4 rkl punaista pestoa
pieni pala tuoremozzarellaa raastettuna
Riko munat kulhoon ja lisää sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä öljy fraicheen ja maitoon. Sekoita seos munavaahtoon. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja lisää taikinaan. Pilko vuohenjuusto pieniksi kuutioiksi. Lisää pesto ja juusto taikinaan, sekoita kevyesti. Lusikoi täyte muffinssivuokiin ja ripottele mozzarellajuustoraastetta pinnalle. Paista 200 asteessa, alimmalla tasolla noin 15-20min.
Viikunasalaatti
Tämä oli oma suosikkini, helppoa, nopeaa ja todella hyvää sekä raikasta muiden aika suolaisten ja rasvaisten ruokien kanssa. Ensin tarkoitukseni oli laittaa salaattiin Manchego juustoa mutta meidän kaupassa ei ollut pastöroidusta maidosta tehtyä manchegoa, joten vaihdoin Juustoportin Vuohen gryereen, joka osoittautui myös hyväksi valinnaksi.
noin 100 g Vuohen gryere juustoa (juustoportti)
noin 2 l eri salaatteja (mulla oli romaine, frisee ja tammenlehvä)
4 tuoretta viikunaa
balsamicoa
Huuhdo ja kuivaa salaatit hyvin, revi laakeaan astiaan. Lohko viikunat ja juusto, laita salaatin päälle ja pirskottele päälle balsamicoa.
Omena-kermamaljat
Tämä oli ihanan helppo ja raikas jälkiruoka kaiken jouluisen herkkujen syönnin päätteeksi. Aion jatkossa kokeilla hilloon muitakin hedelmiä ja marjoja.
10 annosta
Omenahillo
1 l pieniä omenakuutioita
1,5 dl vettä
2 dl hillomarmeladisokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
Kermahyytelö
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl vaniljasokeria
Pese ja kuutioi omenat kuorineen. Laita kaikki hillon aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia, jäähdytä.
Vispaa kerma ja sokerit ja lisää vaahtoon jugurtti. Laita annosmaljoihin pohjalle hilloa ja päälle kermahyytelöä.
Kommentit