Pitämilleni pienille kutsuille piti keksiä joku suolainen tarjottava, jossa ei olisi maitoa "raakana", joten päädyin näihin pitsamuffinseihin, joissa on kyllä juustoa, mutta ohjeen piimän korvasin soijakermalla. Tuli hyviä ja kuohkeita muffinseja, lapsetkin tykkäsivät näistä. Ohje on Muffinsikirjasta.



5 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1,5 rkl oreganoa
100 g sulatettua margariinia
2,5 dl soijakermaa
0,5 dl vettä
3 munaa
8 kirsikkatomaattia paloiteltuna
100 g savuliharouhetta / kinkkusuikaleita
100 g emmentalraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat, margariini, soijakerma ja vesi keskenään. Lisää munaseokseen tomaatit, kinkku ja noin 2/3 juustosta. Lisää jauhoseos ja sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina muffinsivuokiin (noin 12 kpl) ja ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista 175 asteessa noin 30 min.