Muutama viikonloppu sitten päätin hemmotella perhettä syksyn herkuilla. Lounaaksi söimme kanttarellipastaa, välipalaksi tätä ihanaa kakkua ja päiväruuaksi kesäkurpitsa-porkkana-pekonipitsaa. Harmiksi onnistuin tuhoamaan kuvat kamerasta ennen kuin olin niitä siirtänyt koneelle, mutta laitetaan tämä ohje kuitenkin muistiin, oli meinaan aivan ihanaa kakkua! Tästä varmasti myös ei-puolukanystävät pitäisivät, ainakin meinaan testata kakkua veljeeni, joka on vannoutunut anti-puolukkaihminen ;) Alkuperäinen ohje Glorian Ruoka ja Viini 5/2011, tässä pienin muutoksin.

Nyt kuvatkin lisätty, jo toisen kerran tein kakkua ja ensi viikonloppuna taas uudelleen:)

50 g voita
1 dl muscovadosokeria
omenoita kuutioituna ja puolukoita

taikina
125 g margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
noin puoli pötköä mantelimassaa raastettuna (vähemmänkin riittäisi)

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuutioi voi umpinaiseen kakkuvuokaan (irtopohjavuoka ei käy, koska voi-sokeri valuu läpi). Sulata voi uunissa uunin lämmetessä. Tee taikina: vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen ja lisää mantelimassa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi maito.  Lisää täytteen sokeri sulan voin sekaan ja sekoita, lisää omenakuutiot ja puolukat. Lusikoi taikina päälle ja paista alatasossa noin 35 min. Anna kakun vetäytyä noin 15 min ennen kumoamista. Kumotessa pidä huoli, että kaikki täytteen nesteet pysyvät tarjoilulautasella. Annan kakun jäähtyä vuoan alla, jolloin siitä tulee mehevä. Me nautimme tämän herkun vaniljakastikkeen kanssa.